Content

Λουρδάτα

Τ ο χωριό Λουρδάτα αποτελεί ένα από τα πολλά όμορφα παραδοσιακά χωριά της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Αργοστολίου-Πόρου και είναι εύκολα προσβάσιμο στον επισκέπτη με οποιοδήποτε μέσο.

Αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό καθώς ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις πιθανές προσδοκίες των επισκεπτών του: Συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα αφού βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Αίνος το υψηλότερο της Κεφαλονιάς, ενώ η παραλία Λουρδάς απέχει μόλις λίγα μέτρα από το κέντρο του χωριού.

Το πλούσιο σε εναλλαγές φυσικό τοπίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους αγαπούν την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης, ενώ τα πολλά μονοπάτια που το διασχίζουν προσφέρονται ιδανικά για εκείνους που αγαπούν τον περίπατο και τέτοιου είδους εξορμήσεις.

Μέσα στο χωριό Λουρδάτα μπορεί κανείς να ξεκουραστεί κάτω από τον ίσκιο των πεύκων στη μικρή παραδοσιακή πλατεία η οποία αποτελεί ένα αρκετά ασφαλές μέρος για μικρά παιδιά που θέλουν να περάσουν εκεί λίγο χρόνο παίζοντας. Εκεί υπάρχουν πολλές εξαιρετικής ποιότητας ταβέρνες και mini-market.

Η Παραλία του Λουρδά

Η παραλία λουρδάς βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο (1 χμ) από το κέντρο του χωριού. το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πλούσια, παχιά και ξανθή από τον ήλιο αμμουδιά, ενώ τα γαλανά και κατακάθαρα νερά της θάλασσας αυτής αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομορφιάς του ιονίου. είναι ικανή να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ατόμων καθώς εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου.

Για όποιον θέλει να απολαύσει άνετα το ζεστό καλοκαιριάτικο ήλιο διατίθενται ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ενώ οι πιο «ανήσυχοι» μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους διαλέγοντας ένα από τα πολλά αθλήματα νερού (water sports) που διατίθενται στην παραλία σε αρκετά οικονομικές τιμές. Χαρακτηριστικό τέλος, για την ποιότητα της παραλίας του Λουρδά αποτελεί το ότι έχει τιμηθεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γύρω από την περιοχή του Λουρδά και στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της παραλίας και του χωριού υπάρχουν πάνω από είκοσι καλά εστιατόρια-ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μεσημεριανό ή βραδινό σε ένα όμορφο περιβάλλον με άριστη εξυπηρέτηση και οικονομικές τιμές. Στα παραθαλάσσια καφέ-μπαρ μπορεί κανείς να χαλαρώσει όλες τις ώρες απολαμβάνοντας τη ζωντανή μουσική και την όμορφη θέα, ενώ η γεμάτη ζωή ατμόσφαιρα της περιοχής ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί εγγύηση για τις νεαρότερες ηλικίες.

Τα δύο ή τρία μαγαζιά τύπου mini-market της περιοχής παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά έτσι ώστε να μπορείτε να προμηθευτείτε οτιδήποτε σας χρειαστεί ακόμα και παντός είδους πληροφορίες από τους ευγενείς και πρόθυμους υπαλλήλους τους. Τέλος, για τις περαιτέρω εξορμήσεις σας στο υπόλοιπο νησί έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μηχανή σε ένα από τα πολλά ενοικιαστήρια αυτοκινήτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, η μοναδική παραλία του Λουρδά, η ποικιλία τρόπων διασκέδασης αλλά και η φιλοξενία και ευγένεια του ντόπιου πληθυσμού είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που ενδείκνυται να προτιμήσει κανείς την περιοχή των Λουρδάτων ως προορισμό διακοπών.


Παραλίες

Μύρτος
Μύρτος
Σάμη
Σάμη
Ionion Star - Περιοχή
Λουρδάς
Ionion Star - Περιοχή
Σκάλα
Ionion Star - Περιοχή
Πλατιά Άμμος
Ionion Star - Περιοχή
Παραλία Ξι

Πρόσβαση

Αεροπορικώς

  • Με charter από Θεσσαλονίκη και από Αθήνα

Ακτοπλοϊκώς:

  • Από Πάτρα
  • Από Κυλλήνη
  • Από Λευκάδα
  • Από Ζάκυνθο
  • Από Αστακό
  • Από Ιταλία